Palaa takaisin tuotelistaukseen

Oivalluksia

TekijäMaiju Mäki, Kaisa Martikainen
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2007, 1.painos
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 1613
ToimitustapaPakettina

Tuoteryhmät
Ammatillinen erityisopetus ja aikuisopiskelu » Vuorovaikutus ja sosiaaliset taidotEsi- ja perusopetus » Toiminnalliset menetelmätKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » VuorovaikutusKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » Luova toiminta ja kuntoutus

60 €

Tuotetta on vähän varastossa.

Oivalluksia-virikemateriaali tarjoaa vuorovaikutuskumppanille merkityksellisiä aistielämyksiä, aiheita vuorovaikutukseen ja kokemuksia itsestä aktiivisena toimijana. Uuden oppiminen tapahtuu toiminnallisessa vuorovaikutuksessa lähi-ihmisten kanssa. Virikemateriaali sisältää 32 toimintakuvaa, 32 esinekuvaa, neljä yllätyskorttia, ohjevihkon ja Toimimalla osallisuuteen -esitteen.

Kuvat on jaettu neljään teemaan: Aistitaan yhdessä, Arjen toiminnat, Joulu ja Juhlat. Lisäksi ehdotetaan hankittavaksi kuviin liittyviä esineitä. Ohjevihkossa ja toimintakuvien takana olevat monipuoliset toiminta- , sovellus- ja yllätysehdotukset antavat lähi-ihmisille ideoita ja keinoja vuorovaikutteisen sekä aktivoivan toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Ohjeiden avulla lähi-ihminen voi helposti järjestää esimerkiksi aisteja aktivoivia tai eri taitoalueita kehittäviä tuokioita. Toimintakuvat ovat kooltaan 32,5 cm x 32,5 cm ja esinekuvat 10,5 cm x 10,5 cm.

Materiaali sopii käytettäväksi kuntoutuksessa, opetuksessa ja vapaa-ajan tilanteissa esimerkiksi päiväkodeissa, erityiskouluissa, vanhainkodeissa sekä kehitysvammaisten ihmisten asuntoloissa ja toimintakeskuksissa.

  • Käyttövinkki: Oivalluksien jouluaiheisia kuvia voidaan käyttää ennen joulua joululoman ennakointiin, aiheesta keskustelun avaamiseen. Vastaavasti Juhla-kuvia voidaan hyödyntää ennen kesää juhannuksen tai rippijulien valmisteluiden ennakoimisessa tai järjestelyiden suunnittelussa. 

Lue OIVALLUKSIA-virikemateriaalin käytöstä aikuisneurologisessa puheterapiassa

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020