Palaa takaisin tuotelistaukseen

Apua arkeen ja aistihäiriöihin

TekijäDonald Szegda, Erja Hokkanen
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2009, 8.painos
Sivumäärä82
JulkaisumuotoKierresidottu kirja
TuotenumeroT 1649
ISBN978-951-580-477-8
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Esi- ja perusopetus » Menetelmä- ja käsikirjatEsi- ja perusopetus » Toiminnalliset menetelmätKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » Luova toiminta ja kuntoutusKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » Menetelmä- ja käsikirjat

25 €

Tuotetta on varastossa.

Kirjassa käsitellään käytännönläheisesti sensomotorisia ongelmia, kuten aistien yli- ja aliherkkyyksiä sekä motorista kömpelyyttä. Nämä ongelmat aiheuttavat mm. poikkeavaa tai häiritsevää käyttäytymistä, oppimisvaikeuksia ja keskittymisvaikeuksia. Esimerkkien, ohjeiden ja harjoitusvinkkien avulla lukija saa tietoa siitä, mitä sensomotorisilla ongelmilla tarkoitetaan, miten ne ilmenevät ja kuinka niitä voidaan vähentää tai poistaa SeMoCo-harjoituksien avulla. Harjoitusesimerkit antavat lukijalle välineitä yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen harjoitusohjelman tekemiseen. Kirjassa perehdytään myös ihmisen käyttäytymiseen ja elämänlaatuun vaikuttaviin tekijöihin, kuten kommunikointiin, ympäristöön, tukiverkostoon ja hyvinvointiin.

Kirja soveltuu

  • erityistä tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren vanhemmille
  • lähi-ihmisille
  • päiväkodin ja koulun henkilökunnalle
  • terapeuteille.

Kirjaa auttaa vanhempia ja henkilökuntaa saamaan aistipulmista käytännönläheistä tietoa ja suunnittelemaan tarvittaessa itse lapselle yksilöllisen kuntoutusohjelman, jota voidaan toteuttaa kotona, päiväkodissa tai koulussa.  

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020