Palaa takaisin tuotelistaukseen

Keinu

TekijäTiina Haaraoja, Anna-Elina Leskelä-Ranta, Niina Palviainen, Susanna Leino
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2009, 1. painos
Sivumäärä22
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 625
ISBN978-951-580-463-1
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Esi- ja perusopetus » Muut materiaalit

7 €

Tuotetta on varastossa.

Keinu on menetelmä lasten kouluun liittyvien kokemusten ja tunteiden käsittelyyn sekä koulun ja kodin yhteistyön lujittamiseen. Keinun työkirjassa on kaksi osaa. Kokemusten keinu sisältää kysymyksiä, joiden avulla opettaja saa hyödyllistä tietoa luokkayhteisöstään. Huolten keinun avulla vanhempi ja lapsi voivat ottaa opettajan kanssa puheeksi koulunkäyntiin liittyviä huolta herättäviä kysymyksiä.

Keinun kantavana ajatuksena on koulun ja kodin yhteinen vastuu riittävän hyvästä vuorovaikutusuhteesta lapseen. Keinun avulla lapsi voi tuoda ilmi tunteitaan ja kokemuksiaan omasta koulunkäynnistään ja aikuiset hänen ympärillään saavat tietoa niistä. Keinun päämääränä on tehdä näkyviksi niitä monia arjen vuorovaikutustilanteita, joissa aikuiset voivat tukea lapsen kasvua ja oppimista.

Kokemusten keinu sisältää lapsen oppimisympäristöön liittyviä kysymyksiä, joihin hän vastaa merkitsemällä vastauksensa tunnejanalle. Lapsi täyttää kaavakkeen yhdessä huoltajan kanssa. Kokemusten keinu palautetaan nimettömänä opettajalle, joka näin saa tietoa luokan ilmapiiristä. Huolten keinu täytetään, mikäli lapsen ja huoltajan keskustellessa nousee esiin huolia, joita on hyvä käsitellä opettajan kanssa yhteisesti. Huoltaja ottaa täytetyt Huolten keinun kaavakkeet mukaan esimerkiksi vanhempainvarttiin.  

Menetelmä on tarkoitettu käytettäväksi peruskoulun luokanopettajien, oppilaiden ja heidän vanhempiensa kesken. 

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020