Palaa takaisin tuotelistaukseen

Turvallisesti internetissä - ohjeita ja vinkkejä selkokielellä

TekijäPetri Ilmonen ja Sirpa Ahde
KuvittajaPekka Rahkonen
KustantajaOppimateriaalikeskus Opike
Julkaisuvuosi2016, 2.painos
Sivumäärä132
JulkaisumuotoKierresidottu kirja
TuotenumeroT 1754
ISBN978-951-580-629-1
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Tieto- ja viestintätekniikan opetus (Tikas) » Oppikirjat

29 €

Tuotetta on varastossa.

 

Mitä internetissä voi tehdä? Onko internet turvallinen paikka? Voiko jokainen käyttää internetiä? Miten minä pysyn turvassa?

Internet selkokielellä ‒ ohjeita ja vinkkejä selkokielellä -kirja sopii erinomaisesti itsenäiseen opiskeluun nuorelle sekä aikuiselle mutta myös opettajan käsikirjaksi oppitunnilla käsiteltäväksi aiheeksi (OPS 2016). 

Tämän Turvallisesti internetissä -kirjan avulla lukija oppii pitämään itsestään huolta internetissä sekä tuntemaan erilaisia verkkopalveluita. Kirja on jaettu kahteen aihealueeseen:

Verkkopalvelut

Tässä osiossa tutustumme internetin mahtaviin mahdollisuuksiin. Esittelemme erilaisia verkkopalveluita,
esimerkiksi sosiaalinen media, verkkolehdet, e-kirjat ja tiedonhaku. Lukija saa ideoita myös erilaisista viihdepalveluista, esimerkiksi videot, musiikki ja pelit. Kirjasta löytyy ohjeita, kuinka keskustellaan turvallisesti tai rekisteröidytään verkkopalvelun käyttäjäksi. Opastamme myös, mitä ovat blogi, selfie, Twitter tai nimimerkki.

Verkkokäyttäytyminen

Kirjan toisessa osiossa kerromme, kuinka suojelet esimerkiksi henkilötietosi ja tiedostosi. Annamme neuvoja kuvien turvallisesta jakamisesta, tekijänoikeuksista sekä verkko-ostosten tekemisestä. Kirjassa on paljon vinkkejä, kuinka omalla käytökselläsi voit välttää internetin vaaroja, esimerkiksi virukset, kiusaaminen ja huijaaminen. Kerromme, kuinka käyttäjän pitää toimia, jos hän kohtaa ei-toivottua sisältöä, uhkaa tai kiusaamista. Opetamme lukijaa myös arvioimaan, voiko tietoon tai verkkopalveluun luottaa.

Kirjasta löytyy myös nettipoliisin kirje sekä sanasto, jossa selostetaan kirjassa käytetyt tietotekniikan sanat. Kirja antaa kattavan katsauksen internetin hyötykäytöstä ja erilaisia mahdollisuuksia, vaikka kirjassa ei opetetakaan askel askeleelta jokaisen verkkopalvelun käyttöä.

Kirja on selkotarkastettu, ja sille on myönnetty selkotunnus.

Voit tutustua jo ennakkoon huijausviesteihin, joita käsitellään kirjassa. Lisämateriaali osoitteessa: www.tikas.fi/turve.

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020