Palaa takaisin tuotelistaukseen

Päivänselvää: Uskonto

TekijäLena Frilund
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Oppimateriaalikeskus Opike
Julkaisuvuosi2014, 1.painos
Sivumäärä155
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 1734
ISBN978-951-580-568-3
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Esi- ja perusopetus » Uskonto

80 €

Tuotetta on varastossa.

Kirjan luvut antavat evankeliluterilaisen uskonnon opetukseen osallistuvalle oppilaalle tietoa Raamatun Vanhan ja Uuden testamentin kertomusten lisäksi seurakunnan toiminnasta sekä muista uskonnoista.

Päivänselvää – Uskonto muodostuu yleiskielisistä opettajan ohjeista, oppilaan selkokielisistä tekstikappaleista, tehtävistä sekä erilaisista kuvista. Opettajan sivuilla on esitetty opiskelun tavoitteita sekä ideoita ja pedagogisia vinkkejä aiheen käsittelyyn. Oppilaan sivut ovat kopioitavaa materiaalia.

Tekstin, kuvien ja piirrosten yhteydessä on aiheeseen liittyviä tehtäviä, jotka voivat olla kysymyksiä, keskustelun herättäjiä, piirrostehtäviä tai pieniä tutkimustehtäviä. Tehtävät on valittu niin, että ne tukevat oppimista sekä herättävät pohdintoja maailmankatsomuksesta, arvovalinnoista ja elämän suurista kysymyksistä.

Päivänselvää – Uskonto on suunniteltu yksilöllistetyn oppimäärän mukaan opiskeleville tai muuta erityistä tukea tarvitseville oppilaille.

Lisämateriaalit

Kirjaan on runsaasti lisämateriaalia. Uskonto Plus -lisälukemistossa käsitellään muun muassa kristinuskon historiaa,  uskonpuhdistusta sekä tunnettuja kristittyjä. Lisämateriaalia on tulossa myös verkosta ladattavina lukuina.

Tutustu uuteen lisälukuun Hyvä elämä kuuluu kaikille (2019).

Joitain kirjan valokuvia on myös mahdollista ladata ja esittää värillisinä digitaaliversioina. Kuvien jakaminen eteenpäin ja kaupallinen käyttö on kielletty. 

Päivänselvää-sarjan muut osat:

  • Fysiikka ja kemia
  • Ympäristö- ja luonnontieto
  • Biologia ja maantieto
  • Historia
  • Uskonto Plus
  • Yhteiskuntaoppi
  • Terveystieto

Päivänselvää Uskonnon materiaaleja ollaan uudistamassa. Päivitetyt laitokset ilmestyvät loppuvuodesta 2022.

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020