Palaa takaisin tuotelistaukseen

Hyvän elämän palapeli: työkirja perheen palvelusuunnittelun tueksi

KustantajaKehitysvammaliitto ja Jaatinen, vammaisperheiden monitoimikeskus
Julkaisuvuosi2014, 1. painos
Sivumäärä24
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT638
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Menetelmä- ja käsikirjat

10 €

Tuotetta on varastossa.

Vammaisen lapsen ja hänen perheensä tarvitsemien palvelujen ja tukitoimien järjestäminen voi tuntua mutkikkaalta puuhalta. Yhteistyö ja asioiden hoitaminen eri tahojen kanssa voi jo sinällään viedä perheen voimavaroja. Perheen valmistautuminen palvelusuunnitteluun on tärkeää, sillä perhe itse on oman elämänsä paras asiantuntija. Hyvän elämän palapeli kokoaa perheen ajatuksia omasta elämästään ja avun ja tuen tarpeistaan sekä auttaa valmistautumaan palvelusuunnitelman laadintaan.

Palapeliä kootessaan perhe pohtii elämäntilannettaan tässä ja nyt sekä kokoaa ajatuksiaan hyvästä elämästä nyt ja tulevaisuudessa. Lopuksi perhe rakentaa oman suunnitelmansa siitä, millä tavoin nykytilanteesta päästään kohti perheen itsensä määrittelemää, hyvää elämää. Kun perhe on jäsentänyt omaa tilannettaan ja siihen liittyviä ajatuksiaan, perhe laatii työskentelystään yhteenvedon. Yhteenvetoon kootaan ne asiat, jotka ovat merkityksellisiä tukitoimien ja palvelujen järjestämisen kannalta ja joista on tarpeen keskustella palveluohjaajan tai sosiaalityöntekijän kanssa.

Hyvän elämän palapeli on kehitetty Jaatisen ja Kehitysvammaliiton Onnistuneita valintoja -hankkeen yhteistyönä. Kehittämistyö on toteutettu yhteistyössä vammaisten lasten perheiden kanssa.

Teos on julkaistu myös sähköisenä suomeksi (pdf) ja ruotsiksi (pdf).

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020