Palaa takaisin tuotelistaukseen

Aikojen alusta nykyaikaan: Euroopan ja maailman historiaa selkokielellä

TekijäPertti Rajala
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2008, 8. päivitetty painos
Sivumäärä158
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 1824
ISBN978-951-580-749-6
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Selkomateriaalit » TietokirjallisuusEsi- ja perusopetus » Historia ja yhteiskuntaoppi

32 €

Tuotetta on varastossa.

Kirja kertoo yhteisen maailmamme historiasta helposti ymmärrettävällä selkokielellä. Teos käy läpi historian ajanjaksot kronologisesti esihistoriasta vanhaan aikaan, keskiaikaan ja nykyaikaan. Aikojen alusta nykyaikaan sopii oppilaille tai opiskelijoille, jotka hyötyvät helpotetusta tekstistä. Sopii myös S2-opetukseen ja esimerkiksi selkoryhmiin.

Perustekstin ohella kirjassa on tietolaatikoita, joissa on pähkinänkuoressa lisätietoa historiaan jääneistä ilmiöistä, sanonnoista ja henkilöistä. Lisäksi jokaisen osion lopussa on tiivistelmäaukeama Ajan kulku, jossa esitetään keskeiset tapahtumat aikajanalla. Nämä osiot tuovat kirjalle uusia sovellusmahdollisuuksia oppimateriaalina. Upea nelivärikuvitus ja helposti hahmotettava ulkoasu tukevat tekstin ymmärtämistä.   

Käyttövinkkejä:

  • Kirja tarjoaa laajan sisältönsä ansiosta monipuolisia mahdollisuuksia erityttämiseen, ja kirjasta saa sopivina annoksina tietoa eri aihekokonaisuuksien käsittelyyn (esim. monet historian merkkihenkilöt, siirtomaavallat, vallankumoukset, maailmansodat...).
  • Teoksessa on näyttävät, suuret ja selkeät nelivärikuvat, joita voi sellaisenaankin hyödyntää esimerkiksi keskustelujen pohjana: Mitä kuva esittää? Mihin aikakauteen kuva liittyy? Millaiset vaatteet kuvan henkilöillä on? jne.
  • Myös kirjan tietolaatikot toimivat hyvänä alustuksena yhteisille pohdinnoille ja oppimiskeskusteluille: Mistä maratonjuoksu on saanut alkunsa? Mihin liittyy lausahdus Tohtori Livingstone, otaksun? Kuka oli William Shakespeare?
Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020