Palaa takaisin tuotelistaukseen

Graafinen kommunikointi: Esineet, kuvat ja symbolit puhetta tukevassa ja korvaavassa kommunikoinnissa

TekijäBoel Heister Trygg
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2010, 3. painos
Sivumäärä150
JulkaisumuotoPehmeäkantinen kirja
TuotenumeroT 1660
ISBN978-951-580-487-7
ToimitustapaKirjeenä

Tuoteryhmät
Menetelmä- ja käsikirjatKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » VuorovaikutusKuntoutus ja vaikeavammaisten opetus » Menetelmä- ja käsikirjat

37 €

Tuotetta on varastossa.

Kirjassa perehdytään yleisimpiin graafisen kommunikoinnin keinoihin ja niiden käytön eri vaiheisiin. Näitä vaiheita ovat kommunikointitarpeiden kartoitus, kommunikointikeinon valinta, gaafisen kommunikointikeinon käytön aloittaminen arjessa sekä käytön suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen jatkaminen. Lukijalle kerrotaan, miten graafisia kommunikointikeinoja voidaan hyödyntää jo varhaisten vuorovaikutustaitojen harjoitteluvaiheessa.

Kirjassa kuvataan myös, miten graafista kommunikointia voidaan käyttää tukemaan ajattelua, tiedonkäsittelyä, ajanhallintaa ja oman toiminnan ohjausta. Kirjassa esitellään tyypillisimmät graafisten kommunikointikeinojen käyttäjäryhmät ja ne yksilötekijät, jotka vaikuttavat tietyn keinon valintaan ja käyttöön. Kirjassa korostetaan graafisen kommunikonnin ja kielen kehityksen tukemista niin kehittyneelle tasolle kuin mahdollista. 

Kirja sopii lähi-ihmisille, ammattilaisille ja opiskelijoille, jotka kohtaavat työssään tai vapaa-aikanaan puhevammaisia henkilöitä. Lukijalla on hyvä olla aiempaa tietoa AAC-keinoista.

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020