Palaa takaisin tuotelistaukseen

Peili-paketti

TekijäJelena Vähäkuopus, Sakari Kilkki
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2008
Sivumäärä95
JulkaisumuotoPelit ja pelivälineet
TuotenumeroT 1667
ISBN978-951-580-433-4
ToimitustapaPakettina

Tuoteryhmät
Ammatillinen erityisopetus ja aikuisopiskelu » Vuorovaikutus ja sosiaaliset taidot

65 €

Tuotetta on vähän varastossa.

Peili on minäkuvan, itsetietoisuuden ja sosiaalisten taitojen kehittämiseen tähtäävä ohjelma. Se koostuu viidestä teemasta (Mistä tulen, Miltä minusta tuntuu, Minä ja muut, Minä teen asioita, Maailma ja minä), joita käsitellään 35 ryhmätapaamisessa eli kokouksessa. 

Peili-paketti sisältää seuraavat osat:

  • Peili – ohjaajan opas
  • Osallistujan tehtävävihko
  • Peili-lautapeli
  • Tarinat-vihko.

Peili-ohjelma soveltuu nuorille ja nuorille aikuisille, ammattioppilaitosten erityisopiskelijoille, peruskoulun yläluokkien erityisryhmille, lievästi kehitysvammaisille ihmisille sekä toiminta- ja työkeskusten asiakkaille. 

Peili-ohjelmassa on suunniteltu yksityiskohtainen runko jokaista tapaamista varten.  Ideoita voi soveltaa osallistujaryhmän tarpeiden mukaan. Teemojen sisältä voi valita ne kokoukset, jotka ovat keskeisiä ryhmän kannalta.

Osallistujan tehtävävihkoa voi käyttää käsitellyn aiheen kertaajana joko yhteisesti tai yksitellen. Selkokielisen Tarinat-vihkon tekstien avulla voi pohjustaa kokouksen aiheen käsittelyä.

Tapaamisissa on tärkeää keskustelua tukeva ja hyväksyvä ilmapiiri, mikä luo pohjaa erilaisten sosiaalisten tilanteiden tarkastelulle tai harjoittelulle. Ohjelmaa voi integroida Ohjaajan oppaan vinkkien lisäksi esimerkiksi kuvataiteeseen tai terveystietoon.

 

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020