Palaa takaisin tuotelistaukseen

Aasinsilta: Mielikuvin äänteisiin - pienaakkosin

TekijäEija Lehtiniemi, Arto Törmänen
KustantajaKehitysvammaliitto ry, Opike
Julkaisuvuosi2003, 2. painos
JulkaisumuotoMuut
TuotenumeroT 1446
ISBN951-580-270-9
ToimitustapaPakettina

Tuoteryhmät
Esi- ja perusopetus » Äidinkieli ja kirjallisuus

58 €

Tuotetta on varastossa.

Materiaali opettaa äänteitä ja kirjaimia mielikuvien kautta. Mielikuvat syntyvät hauskojen kuvien ja runojen avulla. Jokaiseen kirjaimeen liittyy kirjainmuotoa muistuttava eläinhahmokuva sekä äänneloru. Materiaali sisältää värikuvat eläinhahmoista, äänteisiin liittyvät runokortit, kalvokuvat kirjaimista sekä kirjainkortit. Aasinsilta sisältää myös monipuolisen ohjevihon, jossa on 20 äänteen äännekohtaiset ohjeet. Aasinsilta-materiaali on kansiossa, josta voi tarvittaessa ottaa kuvia pois, jos kaikkia kirjaimia ei tarvitse käydä läpi.

Aasinsilta on tarpeellinen lisä niille lukemaan opetteleville lapsille, joille kirjainten hahmottaminen, äänteiden muistaminen ja äänne–kirjainvastaavuuden oivaltaminen on hankalaa. Materiaali soveltuu esikouluun, alakouluun ja erityisopetukseen.

Käyttövinkki:

  • Tarkastellaan eläinkuvaa ja verrataan sitä kirjainkuvaan. Luetaan runokortti ja ohjekirjasta lyhyt tarina kuvassa olevasta eläimestä. Keskustellaan elämestä, tarinasta ja äänteestä, jota tarinassa esiintyi. Tuotetaan itse kyseistä äännettä. 
Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020