mikaopikeon5

Mikä Opike on?

Opikkeen tehtävänä on edistää elinikäistä oppimista. 

Opike on perustettu vuonna 1988 kehittämään ja tuottamaan materiaaleja kuntoutuksen, kasvatuksen ja opetuksen tueksi. Tuotteemme perustuvat kotimaiseen kehittämistyöhön, jota tehdään yhdessä kasvatuksen ja kuntoutuksen sekä opetuksen ammattilaisten kanssa. Opike on osa Kehitysvammaliittoa, ja Sosaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA tukee toimintaamme.

näyttelystä2

Tavoitteenamme on antaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille

Tuotekehitystyön ja materiaalituotannon lisäksi koulutamme ammattihenkilöstöä, opastamme tuotteittemme käytössä ja esittelemme tuotteitamme ja toimintaamme alan messu- ja kongressitapahtumissa.  Materiaalituotannon tukena Opikkeessa toimii erilaisia tuotekehitys- ja testausryhmiä, joihin kuuluu sekä erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä että asiantuntijoita.

Teemme myös kansainvälistä yhteistyötä. Työ sisältää kehittämisprojekteja, ulkomaisten tuotteiden muokkaamista Suomen oloihin sopivaksi sekä koulutusta ja konsultointia.

Kehitysvammaliitossa muut yksiköt ovat Kansalaisuusyksikkö ja Saavutettavuusyksikkö. Kansalaisuusyksikkö vastaa tutkimuksesta ja koulutuksesta sekä tekee kehittämis- ja vaikuttamistoimintaa ja viestintää.  Saavutettavuusyksikköön kuuluvat Selkokeskus, Papunet,  Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus  Tikoteekki.

 

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020