Palaa takaisin koulutuksiin

Selkokieltä opetukseen! (Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus)

Ajankohdat24.3.2022 14:00 - 16:30
29.3.2022 14:00 - 16:30
7.4.2022 14:00 - 16:30
27.4.2022 14:00 - 16:30
28.4.2022 14:00 - 16:00
Ilmoittautuminen viimeistään1.3.2022
OsallistumismaksuKoulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus
PaikkakuntaVerkkokoulutus: Teams
JärjestäjäElinikäisen oppimisen yksikkö ja Selkokeskus
KouluttajaSelkokeskuksen suunnittelija Ella Airaksinen (FM) ja kehittämispäällikkkö Henna Kara (FM) sekä kustannustoimittaja (selkokielinen kauno- ja tietokirjallisuus) Jenni Saarilahti

HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu seuraaville kohderyhmille:

Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus: opettajat ja ohjaajat, S2-opettajat, erityisopettajat, äidinkielenopettajat

Koulutus ei ole tarkoitettu peruskoulun opetushenkilöstölle, heille on suunnattu Herätä erityisoppijan luovuus -koulutus.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).

Alustava sisältö

Mikä suomen kielessä on helppoa tai hankalaa ihmisille, joille lukeminen on haastavaa? Miten kirjoitat sujuvaa selkokieltä? Miten muokkaat omista opetusmateriaaleistasi selkokielisiä?

Perehdymme kurssilla selkokielen kirjoitusohjeisiin ja teemme paljon pieniä kirjoitustehtäviä, joista saat palautetta myös muilta osallistujilta. Kolmannen ja neljännen koulutuskerran välissä osallistujat tekevät yhden laajemman kirjoitustehtävän, josta saa palautetta kouluttajilta. Varaa aikaa tehtävän tekemiseen 7.4.–20.4. väliltä. Tehtävän palautus on 20.4.2022. Puhumme myös saavutettavuudesta, selkokielen käyttäjäryhmistä, selkojulkaisun ulkoasusta ja kuvituksesta sekä selkokielisen puheen periaatteista.

Selkokieli

Selkokieli on avain tietoon ja lukuelämyksiin. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokeskuksen tekemän arvion (2019) mukaan 650 000–750 000 ihmistä tarvitsee selkokieltä.

Lisätietoa selkokielestä: selkokeskus.fi

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan noin viikko ennen koulutuksen aloitusta.

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana (maksuton vapaan sivistystyön opetushenkilöstön täydennyskoulutus) koulutukseen otetaan 20 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 14.3.2022.

Koulutusinfo

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.

Lisätietoa

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.

Ilmoittautuminen

4 paikkaa vapaana

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Etunimi *
Sukunimi *
Sähköpostiosoite *
Puhelinnumero *
Organisaatio/toimipaikka
Lisätietoja

Tietosuojaseloste

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020