Ajankohdat | 9.2.2021 14:00 - 16:30 16.2.2021 14:00 - 16:30 18.2.2021 14:00 - 16:30 18.3.2021 14:00 - 16:30 25.3.2021 14:00 - 16:30 8.4.2021 14:00 - 16:30 21.4.2021 14:00 - 16:30 |
Ilmoittautuminen viimeistään | 29.1.2021 |
Osallistumismaksu | Koulutus on maksuton: Opetushallituksen tukema opetushenkilöstön täydennyskoulutus |
Paikkakunta | Verkkokoulutus: Teams |
Järjestäjä | Elinikäisen oppimisen yksikkö ja Selkokeskus |
Kouluttaja | KM Paula Jägerhorn, Selkokeskuksen suunnittelijat FM Ella Airaksinen ja FM Henna Kara, Toimintaterapeutti Riikka Marttinen ja ammatillinen erityisopettaja Tarja Tolonen |
HUOM! Opetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus on suunnattu seuraaville kohderyhmille:
Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus: opettajat ja ohjaajat, S2-opettajat, erityisopettajat, äidinkielenopettajat.
Koulutus ei ole tarkoitettu peruskoulun opetushenkilöstölle, heille on suunnattu Herätä erityisoppijan luovuus -koulutus.
Koulutukseen osallistuvan on hyvä hallita tietokoneen peruskäyttö, muuta erityisosaamista ei vaadita.
Toteutus
Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa (Teams).
Koulutukseen osallistujat saavat itselleen kirjan selkokielestä:
Selkokieli, Saavutettavan kielen opas (Leealaura Leskelä, 2019). Arvo 39 €.
Alustava sisältö
Koulutus jakautuu kahteen eri osuuteen: selkokieli (3 koulutuskertaa) ja digityövälineet (4 koulutuskertaa).
Koulutus on käytännönläheinen ja sisältää harjoituksia sekä työskentelyä etäjaksoilla.
Selkokieli-osuus
Koulutuksessa tutustutaan kirjoitetun ja puhutun selkokielen perusteisiin sekä selkojulkaisujen ulkoasuun. Koulutuksessa tehdään pohdinta- ja kirjoitustehtäviä.
Selkokieli on saavutettavaa kieltä. Selkokieli on suomen kielen muoto, jossa kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi. Selkokielen tarkoitus on auttaa selkokieltä tarvitsevia ihmisiä tiedon saamisessa, lukemisessa ja osallistumisessa.
Digityövälineet-osuus
Koulutuksessa perehdytään Microsoft 0365 helppokäyttötoimintoihin ja saavutettavuusominaisuuksiin sekä monikanavaisiin palveluihin. Painopisteenä on kehittää osallistujien digi- ja ohjaustaitoja sekä lisätä tietoutta saavutettavuudesta.
Käytännönläheinen koulutus antaa tietoa, miten digityövälineitä voi hyödyntää osana opetusta ja ohjausta. Lisäksi koulutuksessa harjoitellaan palveluiden käyttöä ja koulutuskertojen välillä osallistujat kokeilevat digityövälineitä omassa työssään. Näiden kokemusten perusteella osallistuja rakentaa koulutuksen aikana itselleen digityövälinepakin, jota hän voi hyödyntää omassa työssään koulutuksen jälkeen. Tavoitteena on, että osallistujat oppivat huomioimaan paremmin erilaisten oppijoiden tarpeet ja osaavat hyödyntää digityövälineitä ja monikanavaisia palveluita opetuksessa ja ohjauksessa.
Koulutuksessa esiteltävät palvelut: Microsoft 365 (sisältää mm. Word Online, Edge, Office Lens, Teamsin ja PowerPointin saavutettavuusominaisuudet) ja ThingLink, Padlet, Book Creator (alustava sisältö, tarkentuu osallistujille tehdyn alkukyselyn perusteella).
Ohjelma
Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan noin viikko ennen koulutuksen aloituspäivää.
Osallistuminen
Opetushallituksen tukemana (maksuton vapaan sivistystyön opetushenkilöstön täydennyskoulutus) koulutukseen otetaan 20 osallistujaa. Opetushallitus ei vastaa mahdollisista ruokailu- ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 29.1.2021.
Koulutusinfo
Lisätietoa
Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, veloitamme perumismaksun.
Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta keskeytysmaksu.
Tilannetiedostus 19.1.2021:
Koska koulutukseen on runsaasti jonoa, lähetämme kaikille osallistujille henkilökohtaista sähköpostia, jossa annamme tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen vahvistamiselle.
Ei vapaita paikkoja. Voit ilmoittautua jonoon. 39 jonossa.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.
© Opike 2020