Palaa takaisin koulutuksiin

Hyvä arki lapsiperheessä-seminaari

Ajankohta5.2.2020 09:00 - 16:00
Ilmoittautuminen viimeistään24.1.2020
OsallistumismaksuMaksuton seminaari. Lounas on omakustanteinen ja vapaavalintainen.
PaikkakuntaEspoo, Leppävaara
PaikkaKehitysvammaliitto, Linnoitustie 2 B, 02600 Espoo
JärjestäjäMinua kuullaan -hanke

Vammaisen lapsen ja perheen hyvä elämä muodostuu monesta palasesta. Millä keinoilla voi tukea ja vahvistaa esimerkiksi puhevammaisen lapsen ja nuoren mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa?
Seminaarin näkökulmana ovat ihmisoikeudet. Tarkastelemme, miten palvelut voivat tukea ja vahvistaa vammaisen lapsen ja perheen elämänlaatua ja ihmisoikeuksien toteutumista. Kuulemme myös terveisiä Norjasta ja siitä, miten siellä hyödynnetään elämänlaadun arviota palvelusuunnittelussa. 
Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille lapsiperhepalveluiden parissa työskenteleville ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Alustava ohjelma
09.00 Aamupala
09.30 Seminaarin avaus. Kouluttaja Niina Sillanpää, Kehitysvammaliitto
09.35 Virittäytyminen päivään. Valokuvataiteilija ja kokemusasiantuntija Johannes Romppanen
10.00 Miten elämänlaatua voidaan arvioida? Johtaja Susanna Hintsala, Kehitysvammaliitto
10.45 Taukosmoothie
11.00 Elämänlaadun arviointia palvelusuunnittelun työkaluna Norjassa. Scandinavian EQUASS Licence Holder (LLH) Geir Moen, Promenaden Kongsvinger AS, Norja (Tulkkaus suomeksi)
12.00 Lounas omakustanteinen
13.00 Valoa varjoissa – mitä on hyvä arki? Valokuvataiteilija ja kokemusasiantuntija Johannes Romppanen
14.15 Iltapäiväkahvit
14.30 Lapsi osana yhteisöä ja ympäristöjä. Professori Marketta Kyttä, Aalto yliopisto
15.00 ”Täyttä elämää!” Ystävyys, ihastukset ja sosiaaliset suhteet – koululainen Anni 12 vuotta. Kokemuspuhuja, Annin äiti Minna Sulanen
15.20 Mitä ajatuksia päivä herätti? Erityisasiantuntija Kirsi Pollari, Lastensuojelun Keskusliitto ja hankepäällikkö Miina Weckroth, Minua kuullaan -hanke, Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry.
15.45 Kiitos ja hyvää kotimatkaa!

Päivän aikana on mahdollista ostaa valokuvataiteilija Johannes Romppasen syksyllä 2019 julkaistu valokuvakirja, joka kertoo hänen tyttärestään Liljasta. 

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä
Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 24.1.2020.

Ilmoittautuminen:

Mukaan pääset ilmoittautumalla tästä linkistä: https://www.minuakuullaan.fi/tapahtumia/tapahtumat/hyva-arki-lapsiperheessa/ilmoittautuminen-hyva-arki-lapsiper/

Info

  • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
  • Pyydämme huomioimaan, että osallistujien määrä on rajattu. Lähetämme osallistujille erillisen vahvistuksen sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.
  • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. 

Matkat ja majoitus
Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Lisätietoa

  • koulutuksen sisällöstä: Sanna Tuisku-Lehto, sanna.tuisku-lehto(at)kvl.fi, p. 050-356 0943 ja Miina Weckroth, miina.weckroth(at)jaatinen.info, p. 041-538 3032.

Peruutusehdot

Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle sairauden tm. ylivoimaisen esteen vuoksi, voi hän lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee kuitenkin ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen käytännönjärjestäjälle (mirka.oksanen@kvl.fi). Tällöin emme peri peruutusmaksua.

Kehitysvammaliitto pidättää oikeuden tilaisuuden peruuttamiseen esimerkiksi vähäisen osanottajamäärän vuoksi sekä mahdollisiin aikataulu-, puheenvuoro- ja paikkamuutoksiin.

Tietosuojaseloste

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020