Palaa takaisin koulutuksiin

Uudistuva opettaja ja digitaidot - Aloittelijoille, Helsinki (perusopetus)

Ajankohdat5.2.2018 09:00 - 16:00
6.3.2018 09:00 - 16:00
9.4.2018 09:00 - 16:00
Ilmoittautuminen viimeistään26.1.2018
OsallistumismaksuOpetushallituksen tukema maksuton täydennyskoulutus perusopetuksen opetushenkilöstölle.
PaikkakuntaHelsinki
PaikkaKehitysvammaliitto
Viljatie 4 A, 00700 Helsinki
JärjestäjäOppimateriaalikeskus Opike
KouluttajaKM Paula Jägerhorn

Osallistujalla tulee olla koulutuksessa mukana kannettava tietokone sekä mielellään myös iPad (tai muu tablettilaite). iPad mahdollista saada myös lainaan koulutuspäivän ajaksi.

Koulutuskokonaisuuden päätavoitteena on saada osallistujan omat tvt-taidot nousuun. Koulutus antaa osallistujille tärkeitä tvt-taitoja, jotta opettaja voi varmistaa OPS:n tvt:aa koskevat velvoitteensa sekä taata peruskoulua käyville oppilailleen riittävät tvt:n perustaidot (tasa-arvo).

Jokaiselle osallistujalle laaditaan ennakkotehtävän pohjalta henkilökohtainen tvt-kehittämissuunnitelma. Suunnitelman jalkautusprosessia tuetaan lähi-ja etäjaksojen aikana antamalla vertaistukea ja lisätietoa.

Koulutuskokonaisuus jakaantuu kolmeen teemaan:

 1. Ota digiloikka - uskoa omiin digitaitoihin
 2. Tvt ja pedagoginen mielekkyys
 3. Oppijan maailman on muuttunut - digitaalisuus ei ainakaan vähene

Koulutus keskittyy perustaitojen kouluttamiseen, mutta niin, että kaikki harjoitukset liittyvät läheisesti jokaisen osallistujan omaan opetuksen toteutukseen. Näin teknisten TVT-taitojen lisäksi kehitetään myös pedagogisia taitoja. Koulutuksen etätehtävien avulla osallistujat kokeilevat tvt:a etäjaksoilla omassa luokassaan/ryhmässään.

Koulutus on suunnattu tvt:n implementointia aloittaville opettajille, joilla ei ole vielä tarpeeksi perustvt-taitoja ja rohkeutta.

Ohjelma

Koulutuksen tarkempi ohjelma julkaistaan tammikuun lopussa.

Osallistuminen

Opetushallituksen tukemana (maksuton opetushenkilöstön täydennyskoulutus) koulutukseen otetaan 10 osallistujaa. Samasta oppilaitoksesta voi osallistua 1-3 henkilöä.
Opetushallitus ei vastaa mahdollisista majoitus-, ruokailu-, ja matkakuluista eikä sijaisten järjestämisestä aiheutuvista kuluista.

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä

Viimeinen virallinen ilmoittautumispäivä on 26.1.2018.

Koulutusinfo

 • Koulutuksen toteutumisesta tai peruuntumisesta lähetetään vielä erillinen vahvistus sähköpostitse viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. Tämä on hyvä huomioida matka- ja majoitusvarauksia tehdessä.
 • Virallisen viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ilmoittautumisia saatetaan ottaa vastaan mikäli koulutuksessa on tilaa. Huomioitahan kuitenkin, että veloituksetonta peruutusta ei tällöin ole enää mahdollista tehdä.


Lisätietoa

 • Sisällöstä:
  asiantuntija Paula Jägerhorn, 040 5234830, paula.jagerhorn@kvl.fi
 • Käytännön järjestelyistä:
  osastosihteeri Marjo Timonen, 09 3480 9223, marjo.timonen@kvl.fi

Matkat ja majoitus

Osallistujat vastaavat itse matka- ja majoitusjärjestelyistään sekä matkakuluistaan.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisen voi perua ennen viimeistä ilmoittautumispäivää ilman kuluja. Jos peruminen tapahtuu tämän jälkeen, joudumme veloittamaan OPH-perumismaksun (150 euroa).

Mikäli osallistuja keskeyttää koulutuksen ilman painavaa syytä, peritään osallistujalta OPH-keskeytysmaksun (150 euroa).

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Oppimateriaalikeskus Opike
Viljatie 4 C
00700 Helsinki
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2018