Uutuuksia

Näytä lisää

Yhteiskunta ja minä - Perustietoa selkokielellä

Yhteiskunta ja minä on tiivis teos suomalaisesta yhteiskunnasta. Selkokielisessä kirjassa kerrotaan lukijalle ajantasaista perustietoa, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia Suomen asuvalla henkilöllä on sekä miten valtio ja kunnat toimivat. Kirjassa on myös tietoa taloudesta ja elinkeinoelämästä Suomessa

MAHTAVA MUSIIKKI Opas tasa-arvoiseen ja motivoivaan musiikinopetukseen

Mahtava musiikki tarjoaa tietoa, ideoita ja videoesimerkkejä opetuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Kirjassa perehdytään musiikin hyötyihin, yksilöllistämisen ja motivaation merkitykseen, onnistuneen opetuksen kulmakiviin sekä musisointia helpottaviin keinoihin, kuten kuvionuotteihin ja teknologisiin sovelluksiin. Lisäksi tutustutaan musiikinopetuksen työtapoihin ja musiikillisen kasvun malliin, jotka auttavat opetusprosessin laatimisessa ja toteuttamisessa.

Lukuretki

Lukuretki houkuttelee tutkimaan kuvia, tekemään tehtäviä ja lukemaan ensin lyhyitä ja sitten pidempiä tekstejä. Kirja sopii etenkin ala-ja yläkoululaisille, joilla on haasteita lukemisessa tai jotka opettelevat lukemaan. Helpoimmat tarinat ovat tavutettua selkokieltä ja tehtävät kuvallisia.

Tulevia koulutuksia

Näytä lisää

Opikkeen ja Resonaarin joululaulajaiset

Koulutus alkaa: 9.12.2021

Joulu tulee laulaen!

Tervetuloa Musiikkikeskus Resonaarin ja Opikkeen yhteislaulutilaisuuteen täynnä joulun tunnelmaa torstaina 9.12.2021 klo 12.30–13.45. Tilaisuus järjestetään verkossa, ja on avoin kaikille. Tapahtumaan voi liittyä mukaan esimerkiksi toimintayksikön, asuntolan, oman luokan tai vaikkapa ystävien kanssa. Onko sinulla toivebiisi Joululaulajaisiin? Lähetä se sähköpostilla ja kerro halutessasi myös, miksi juuri tämä biisi on sinulle tärkeä. Voit piirtää myös jouluisen kuvan. Käytämme piirustuksia laulajaisten arvoituspelissä ja muussa ohjelmassa. Kuva voi olla skannattu tai valokuva piirustuksesta.

Biisitoive ja piirustukset: leena.kokko@kvl.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Liity tapahtumaan: https://us06web.zoom.us/j/99552923165

Kohti saavutettavaa opetusta – selkokieli ja digityövälineet haltuun! (Vapaa sivistystyö, ammatillinen ja lukio-opetus)

Koulutus alkaa: 2.2.2022

Koulutus jakautuu kahteen eri osuuteen: selkokieli (3 koulutuskertaa) ja digityövälineet (5 koulutuskertaa). Koulutus on käytännönläheinen ja sisältää harjoituksia sekä työskentelyä etäjaksoilla.

Herätä erityisoppijan luovuus! (Perusopetus)

Koulutus alkaa: 3.2.2022

Koulutuksessa tutustutaan erityisopetuksessa hyödyllisiin sovelluksiin (iPad) ja kehitetään osallistujien omia digitaitoja. Painopiste on opetuksen uudistamisessa niin, että oppimisesta tulee oppilaita aktivoivampaa luovan ilmaisun keinoin (mm. kuvakerronta, oppijan itsensä tekemät sähköiset tuotokset, e-kirjat, äänitteet, videot yms.)

Oppimateriaalikeskus Opike
Linnoitustie 2B
02600 Espoo
Puhelin: 09 3480 9350
Sähköposti: tilaukset(at)kvl.fi
Opike sosiaalisessa mediassa© Opike 2020